De locatie

De perfecte locatie om de historische binnenstad van Schoonhoven te ontdekken, voor een bezoek aan het Zilvermuseum, shoppen in de Schoonhovense boetiekjes, de 17e-eeuwse Veerpoort, lunchen aan de historische haven of verdwalen in de straatjes van Schoonhoven.

Of ga erop uit in de natuur! De omgeving nodigt uit om lange wandelingen en fiets- of kanotochten te maken door de prachtige polder, met molens, monumentale boerderijen en sfeervolle dorpen. Binnen een uur wandelen, via de Bonrepas, ben je bijvoorbeeld in het schilderachtige Vlist aan het water. In het zomerseizoen kunnen hier kano’s gehuurd worden. Neem je zelf een kano mee, dan stap je direct voor de deur op. Wij wonen namelijk aan de singel en je vaart zo de polder in.

Op afzienbare afstand is de stad Utrecht met zijn grachten, boetiekjes, musea, bruisende horeca en natuurlijk de Domtoren. Dertig minuten rijden, maar met de bus kan ook; de bushalte is vlakbij! 

Wereldstad Rotterdam is ook dertig minuten rijden, maar het is ook mogelijk om met de waterbus naar Rotterdam te gaan, eindhalte de Erasmusbrug! Stap hier over op de watertaxi naar het bruisende centrum, vaar koers naar hotel New York voor een high tea, meer aan in de Oude Haven voor een borrel of kies voor nostalgie op SS De Rotterdam. Of fiets met een gids dwars door Rotterdam en kom alles te weten over Rotterdam voor en na de oorlog.

Kaasstad Gouda is op slechts vijftien minuten rijafstand ook een aanrader, met zijn prachtige stadhuis uit de vijftiende eeuw. Struin rond op de weekmarkt of proef stroopwafels en beleef de stroopwafel-experience in het stroopwafelmuseum. Gouda is ook goed bereikbaar per fiets of met de bus. Andere leuke plekken om te bezoeken zijn het Middeleeuwse dorp Oudewater, dat je een inkijkje geeft in de tragische heksengeschiedenis en waar je kan je laten wegen op de heksenwaag; de stad Woerden, de hoofdstad van het Groene Hart; en het streekmuseum in Krimpen aan den IJssel. Kortom, er is heel veel te doen in de omgeving en ik denk graag mee met tips en suggesties.